Turnaround DOW

Turnaround DOW.

De revisie bij DOW Terneuzen is volledig afgerond en Tacon bedankt haar medewerkers voor de goede prestatie en inzet!!

De Voobereiding

Na 1,5 half jaar voorbereiden startte afgelopen maart voor Tacon de stop van de LHC kraker in DOW Terneuzen. De stop bestond voor Tacon uit rotating (HDRE) en hieraan gerelateerde static gedeelte. Met een 12 koppig Tacon project team ging men de revisie in om dit project zo veilig mogelijk, binnen planning en budget te laten verlopen. Met wat stribbelingen in het begin, lukte het Tacon om na enkele dagen 1 á 2 dagen in de uitvoering voor te lopen op het schedule!! Onze jonge schedulers moesten met sneltreinvaart werken om de mensen in de uitvoering bij te houden. Iedereen was hierdoor gefocust en getriggerd om het beste van zichzelf te laten zien.

De Revisie

Het uitvoerende team (stopteam) van ongeveer 25 man, bestaande uit het productie & maintenance personeel van DOW, contractor voormannen en Tacon personeel speelde steeds beter op elkaar in waardoor het een goedlopende machine werd. Zoals vele binnen het team zeiden: “Het is machtig mooi om te zien hoe de sfeer hier is binnen het stopteam”. Iedereen binnen het team had dezelfde missie, om deze stop zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook vanuit de zijlijn vond men het prachtig om te zien dat mensen elkaar deden helpen zodra ze niet verder kwamen. Alles stond in het teken om de snelheid gedurende deze stop niet te doen verlagen en zo veilig mogelijk te laten verlopen.

De inbedrijfname

De inbedrijfname van de kraker is goed verlopen en men kan zeggen dat er veel nieuwe kennis is opgedaan, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe vriendschappen opgedaan, maar bovenal veel geleerd van elkaar! We bedanken DOW voor de opportuniteit en gaan snel weer verder met voorbereiden voor de volgende projecten.

Tot de volgende stop!

Scroll naar top