Succesvol ECA Seminar Tacon en partners MSC

Op donderdag 19 mei jl. organiseerde TACON, samen met de partners van MSC, het ECA Seminar te Zwijnaarde in België. Tijdens dit seminar werden de voordelen van de industriële technieken met behoud van de duurzaamheid en integriteit van metalen structuren aangetoond door middel van voorbeelden uit de praktijk.


Vele metalen structuren en industriële apparaten/componenten worden ontwikkeld om langdurig statische of roterende spanningen op te vangen. De duurzaamheid en betrouwbaarheid is gestoeld op het voorkomen of opvangen van nadelige gevolgen. De Techniek van de Kritische Beoordeling evalueert gedetecteerde vermoedelijke gebreken.


Er is behoefte aan begrip inzake de industriële toepassingen en voordelen die deze Techniek van een Kritische Beoordeling kan bieden. Om in deze behoefte aan kennis te voorzien organiseerde de Metal Structure Centre (OCAS, Belgian Welding Institute en Soete Laboratory Ghent University) een ECA Seminar tezamen met TACON. Vanuit diverse industriële disciplines werden concreet uitgevoerde opdrachten toegelicht door vertegenwoordigers van Engie, Fluxys, Arcelor Mittal, Gasunie en de Cranfield University.


TACON bv en TACON Belgium bvba hadden verschillende specialisten (potentiële en effectieve klanten) op dit vlak uitgenodigd om hiermee het belang te beklemtonen dat enkel door het tijdig inplannen van inspectierondes en onderhoudstrajecten, de kwaliteit en duurzaamheid van de componenten wordt verhoogd en de kosten beheerst, om onvoorziene gebreken te vermijden.
Dit succesvol ECA Seminar heeft de aanwezigen de mogelijkheid geboden om te netwerken met internationale collega’s en gaf aanleiding om open interdisciplinaire discussies te voeren over hun eigen ervaringen in de praktijk.


Wij danken alle aanwezigen en partners voor het mede mogelijk maken van dit succesvolle Seminar.


DSC04670

DSC04626_edit

DSC04624_edit

Scroll naar top