Over Tacon Group

Onafhankelijke, multidisciplinaire dienstverlener

Tacon BV is een onafhankelijke, multidisciplinaire dienstverlener in de energie, gas,- (petro-) chemie, proces industrie, farmaceutica en infra projecten. Elke dag werken onze mensen bij onze klanten aan het beheerst en succesvol voltooien van maintenance turnarounds en nieuwbouw projecten. Op die manier heeft Tacon inmiddels een jarenlange relatie opgebouwd met vele vooraanstaande multinationals en hebben wij ons ontwikkeld als een belangrijke partner in de uitvoering van hun projecten.

Samen met onze klanten bekijken we de behoefte en zorgen hierbij voor een passende invulling van individuele specialisten tot volledige projectteams voor de uitvoering van complexe investeringsprojecten. Ongeacht de omvang of aard van de opdracht, de mensen die wij inzetten nemen hun verantwoordelijkheid, maken de extra stappen die nodig zijn en zijn specialisten in hun vakgebied. Deze expertise delen wij ook graag met onze opdrachtgevers om samen te werken aan continue verbetering van performance en processen.

Missie

Complexiteit beheersbaar maken

Visie

Dé trendsetter in Noordwest Europa in de beheersing van complexe industriële projecten in Turnarounds, Construction, Asset Integrity, Relocations en Safety Services. Met de beste mensen uit de industrie onze klanten ontzorgen en complexiteit beheersbaar maken.

Kernwaarden

Historie

Tacon is opgericht in 2004.

Ervaringen hebben ons geleerd dat in het voorbereiden van stops en Turnarounds een grote verbeterslag mogelijk was. Vanuit deze achtergrond is onze filosofische kreet ontstaan: “Nadenken is goed, maar voordenken is beter” en wij houden deze filosofie nog altijd in stand.

Tijdens de opstart van Tacon was alleen de discipline Werktuigbouwkunde vertegenwoordigd maar na enkele projecten was het duidelijk dat de verbeteringen in voorbereiding en de gebruikte methodieken in alle andere disciplines konden worden gerealiseerd.

Met alle disciplines binnen Tacon aanwezig blijkt dat juist de onderlinge samenwerking en communicatie tussen de disciplines deze verbetertrend zich versterkt en nog meer doorzet.

Tacon is van mening dat de jeugd de toekomst heeft, mits deze in de juiste omgeving ervaring kan opdoen. Daarom combineert Tacon jonge en ervaren medewerkers. Hierdoor kan Tacon het intern opleiden van mensen monitoren en sturen.

Voor de klant is dit merkbaar doordat Tacon de juiste personen en combinaties hiervan bij de klant kan aanbieden. In de laatste jaren hebben wij een sterke groei doorgemaakt met ervaringen in de Energie, Petrochemie, Farmacie en Infra en zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met circa 80 bekwame medewerkers met ervaringen in een breed scala van projecten en opdrachtgevers. Zij zetten zich dagelijks in voor de projecten bij onze klanten in binnen- en buitenland.

Wij zijn pas tevreden als onze klanten zich geholpen voelen en het project een succesvol resultaat heeft opgeleverd

 

Scroll naar top